TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL,WRITTEN EXPRESSION DAN PEMBAHASANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(LISTENING)DAN JAWABANNYA

  Woman:     Today,we continue talking about vegetable and fodder plants.We spoke of other types of these,including kale and collards,previously.Today we will review what is normally reffered to as cabbage in common conversation.     Cabbage is a common vegetable native to England and northwestern France but now grown in many parts of Europe,Asia,and the American continents.There are three kinds of cabbage,all with the same basic characteristic;The leaves grow very close together,forming a hard,round head.The three types of cabbage are white,savoy,and red.While the white and red cabbages have prominent veins in the coir leaves,savoy has wrinkled and blistered leaves.All forms of cabbage have succulent leaves covered with a waxy coating.They are low in calories,have little fat,ad are an excellent source of ascorbic acid,minerals,and bulk,which helps digestion.     Cabbage seeds are quite small.Farners normally sow the seeds in rows that are about 36 inc...

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(WRITTEN EXPRESSION)41 DAN PEMBAHASANNYA

1.A conductive hearing loss is caused by diseases or obstructive in the outer or middle 

               a                                            b                                                            c           d

ear.

pembahasan:

keyword:deseases(noun)

answer:obstruction(noun)

harus pararel:deseases or obstruction

obstructive(adjective) harus dijadikan noun

2.Hyenas' feet have four toes with non retractable claws that help them to run for the  

                                  a                                                                                 b                                         c

open  plains.

                d

pembahasan:

keyword:run

answer:on

run on

3.Electricity wear rubber gloves so that electric current will not pass from electrical 

             a                                                        b                                                                     c

equipment to their bodies.

                                d

pembahasan:

keyword:wear rubber gloves

answer:electricition(montir listrik)

electricity:listrik

4.Parachutes work through air resistant,a phenomenon analogous to friction that 

                                                         a              b                                                              c                         

involves

        d

pembahasan:

keyword:air

answer:Resistence(noun):tahanan

Air resistance

Resistant(adjective):bersihat menahan

5.Animals with hard skeletons -internal or external-often rely on a lever system 

           a                                                                                                                   b

comprised of muscles,joints,and biomechanical springs called as tendons.

               c                                                                                                        d

pembahasan: 

keyword:called

answer:called

tidak perlu tambahan as

6.Wheat,possibly originated in the eastern Mediterranean region more than 9,000 years 

                                                         a                                             b

ago,were selected and replanted for its superior food value.

          c                                                           d

pembahasan:

keyword:wheat(singular)

answer:was

7.The movement of earth plates have caused the formations and  breakups of continents 

                                   a                                b                                                                                            c

over time.

    d

pembahasan:

keyword:The movement(singular)

answer:has

8.Snow,transparent ice crystals,forms around dusty or other small particles in the 

                                                       a                                         b                                                    c

atmosphere when water vapor condendes at temperature below the freezing point.

                                                                       d

pembahasan:

keyword:forms around

answer:dust(debu)

dusty:berdebu

9.Worms in medical terminology is called helminths,especially when referring to 

                                a                                   b                                                             c                       d

parasitic  worms such as the Nematoda and Cestoda.

pembahasan:

keyword:Worms(plural)

answer:are

10.Deuterium is commonly called heavy hydrogen because it's atomic weight is 

                                                           a                                                    b          c

approximately double that of ordinary hydrogen.

                                                     d

pembahasan:

keyword:Deuterium(subject noun person)

answer:itsatomic weight

11.Head colds and allergic reactions are much of the causes of reduction in hearing.

                                  a                                          b       c                                                             d

pembahasan:

keyword:Head colds and allergic reactions(countable noun)

Answer:many

12.In July 1777 where he arrived in Philadelphia,Lafayette was appointed a major  

      a                             b                                                                                               c

general   by the colonist.

                                d

pembahasan:

keyword:In july 1777(menunjukkan waktu)

Answer:when

13.Greeks and Romans used boards or patches of flat earth on which he moved pebbles or 

                                                                          a                                             b               c

metal disks as counter.

                            d

pembahasan:

keyword:Greeks and Romans(plural)

Answer:they

14.Europeans begin to set up trader posts in the area of Bangladesh in the 16th century  

                                 a                                 b                            

and eventually the British came to dominate the region.

                  c                                                            d

pembahasan:

keyword:came(v2)

answer:began(v2)

15.The Wampanoag build villages of wigwams,which were dome-shaped house made 

                                            a                                                      b                                                               c

from a pole frame covered with bark.

                                           d

pembahasan:

keyword:made(v2)

answer:built(v2)

Thank for reading TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL 2 DAN PEMBAHASANNYA in my blog.
reference:
English for Specific Purposes
trik jitu mengerjakan soal toefl 2 dan pembahasannya




Comments

Popular posts from this blog

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(STRUCTURE,WRITTEN EXPRESSION DAN READING)DAN JAWABANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(LISTENING)DAN PEMBAHASANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL (WRITTEN EXPRESSION 10)DAN PEMBAHASANNYA