TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL,WRITTEN EXPRESSION DAN PEMBAHASANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(LISTENING)DAN JAWABANNYA

  Woman:     Today,we continue talking about vegetable and fodder plants.We spoke of other types of these,including kale and collards,previously.Today we will review what is normally reffered to as cabbage in common conversation.     Cabbage is a common vegetable native to England and northwestern France but now grown in many parts of Europe,Asia,and the American continents.There are three kinds of cabbage,all with the same basic characteristic;The leaves grow very close together,forming a hard,round head.The three types of cabbage are white,savoy,and red.While the white and red cabbages have prominent veins in the coir leaves,savoy has wrinkled and blistered leaves.All forms of cabbage have succulent leaves covered with a waxy coating.They are low in calories,have little fat,ad are an excellent source of ascorbic acid,minerals,and bulk,which helps digestion.     Cabbage seeds are quite small.Farners normally sow the seeds in rows that are about 36 inc...

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(STRUCTURE)

 1............name some of the challenges.

a.His

b.Her

c.The student

d.The students

pembahasan:

Kalimat ini belum memiliki subject,sedangkan name merupakan kata kerja jamak .Jadi subject yang dibutuhkan adalah subject jamak yaitu The students.

2...........make up the world's closest brush with the threat of nuclear war.

a.Terrify

b.Terrifies

c.Terrifying

d.Terrifying days

pembahasan:

kalimat di atas belum memiliki subject,make up merupakan kata kerja jamak jadi kalimat ini membutuhkan subject jamak.Jika kita melihat pilihan jawabannya semuanya mengacu pada "Terrify"sedangkan terrify sendiri merupakan kata kerja yang artinya adalah menakuti.Jadi terrify harus diubah menjadikata benda dulu dengan memberi imbuhan -ing jadinya terrifying(gerund).Gerund adalah kata kerja yang diubah menjadi kata benda dengan memberi imbuhan -ing.Jadi jawabannya adalah Terrifying days.

3.Before........began the naval blockade,Kennedy made a worldwide radio and TV address on October 22.

a.he

b.it

c.they

d.we

pembahasan:

Mengacu pada kata Kennedy yang mengacu pad nama seorang laki-laki,judi subject yang sesuai untuk kalimat di atas adalah he.

4............want to know if you have the ability to express youself clearly and correctly in written English.

a.Admissions officers

b.Admisions officer's

c.Admissions officer

d.Admission officer

pembahasan:

kalimat di atas belum memiliki subject,sedangkan want to merupakan kata kerja jamak .Jadi kalimat di atas membuuhkan subject jamak.Jadi jawabannya adalah Admissions officers.

5.........are the college courses.

a.History or Biology

b.History,Biology, and Art

c.History,Biology,or Art

d.Art

pembahasan:

Are menunjukkan bahwa kalimat ini membutuhkan subject jamak.Jadi jawaban yang tepat adalah History,Biology,and Art.

6..........has dumped waste into the river.

a.Men

b.I

c.The company

d.They

pembahasan:

has menunjukkan bahwa kalimat ini membutuhkan subject tunggal.

Jadi jawabannya adalah The company.

7..........lays a single egg,she gives them to her mate.

a.After the female emperor penguins

b.After the female emperor penguin

c.After the female emperor penguin's

d.The female emperor penguins

pembahasan:

Lays merupakan kata kerja tunggal,sedangkan kalimat ini belum memiliki subject,jadi kalimat ini membutuhkan subject tunggal yaitu After the female emperor penguin.

8.If......answer it correctly,your next question will be harder.

a.it

b.is

c.you

d.the

pembahasan:

mengacu pada kata your,jadi subject yang di butuhkan dalam kalimat ini adalah you.

9.Xena walked on the grass,but........didn't get her new shoes wet.

a.we

b.he

c.she

d.it

pembahasan:

Mengacu pada kata her,subject yang dibutuhkan dalam kalimat di atas adalah she.

10.Though.......was wet,Zack walked on the grass.

a.the flowers

b.the plants

c.they

d.it

pembahasan:

was merupakan kata kerja tunggal,jadi kalimat ini membutuhkan subject tunggal.Jawaban yang tepa untuk kalimat di atas adalah it.


Thank for reading TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL 2 DAN PEMBAHASANNYA in my blog.
reference:
TOP NO.1 TOEFL









Comments

Popular posts from this blog

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(STRUCTURE,WRITTEN EXPRESSION DAN READING)DAN JAWABANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(LISTENING)DAN PEMBAHASANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL (WRITTEN EXPRESSION 10)DAN PEMBAHASANNYA