TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL,WRITTEN EXPRESSION DAN PEMBAHASANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(LISTENING)DAN JAWABANNYA

  Woman:     Today,we continue talking about vegetable and fodder plants.We spoke of other types of these,including kale and collards,previously.Today we will review what is normally reffered to as cabbage in common conversation.     Cabbage is a common vegetable native to England and northwestern France but now grown in many parts of Europe,Asia,and the American continents.There are three kinds of cabbage,all with the same basic characteristic;The leaves grow very close together,forming a hard,round head.The three types of cabbage are white,savoy,and red.While the white and red cabbages have prominent veins in the coir leaves,savoy has wrinkled and blistered leaves.All forms of cabbage have succulent leaves covered with a waxy coating.They are low in calories,have little fat,ad are an excellent source of ascorbic acid,minerals,and bulk,which helps digestion.     Cabbage seeds are quite small.Farners normally sow the seeds in rows that are about 36 inc...

TRK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(VOCABULARY)

1.Asthma is a chronic  disease whose chief symptom is difficulty in breathing.

a.supreme

b.large

c.principal

d.prestigious

pembahasan:

(C) Chief or principal symptom of something adalah yang paling penting atau signifikan.

2.Many nations are still trying to elininate rabies from their territories.

a.leave out

b.cancel

c.separate

d.eradicate

pembahasan:

(D) Untuk menghilangkan atau membasmi(eradicate) sesuatu berarti menghapus atau menghancurkannya sepenuhnya.

3.Map reading is a skill which is acquired through practice.

a.produced

b.found

c.gained

d.maintained

pembahasan:

(C) Jika Anda memperoleh atau memperoleh keterampilan(gain), Anda mengembangkan atau mempelajari keterampilan itu.

4.An etymologist traces the history of linguistic form.

a.certifies

b.marks

c.tracks

d.draws

pembahasan:

(C) Jika Anda menelusuri atau melacak sejarah sesuatu(tracks), Anda akan mengetahui bagaimana hal itu dimulai dan bagaimana hal itu berkembang.

5.Between the ice ages there were periods when the climate because temperate.

a.regulated

b.moderate

c.tropical

d.chaotic

pembahasan:

(B) Iklim sedang atau sedang(moderate) adalah iklim yang tidak pernah sangat panas atau sangat dingin.

6.The length of an X-ray wave is incredibly small:less than one ten-millionth of a milimeter.

a.considerable

b.unbelievably

c.notably

d.sufficiently

pembahasan:

(B) Sesuatu yang luar biasa atau tidak dapat dipercaya(unblelievably) begitu menakjubkan sehingga Anda sulit membayangkannya.

7.Deerlike figures made from willow shoots are the oldest evidence of human habaitation in the Grand Canyon.

a.dispute

b.proof

c.exhibit

d.clue

pembahasan:

(B) Bukti sesuatu adalah bukti atau fakta(proof) yang menunjukkan bahwa itu benar atau bahwa itu ada.

8.In the 1600s,many religious sects built settlements in Pennsylvania.

a.neighborhoods

b.districts

c.colonies

d.nations

pembahasan:

(C) Pemukiman atau koloni(colonies) adalah tempat di mana orang datang untuk tinggal dan membangun rumah.

9.New research suggests a link between nearsightedness and high intelligence.

a.connection

b.joint

c.cause

d.effect

pembahasan:

(A) Tautan atau koneksi(connection) adalah hubungan antara dua hal atau situasi di mana yang satu menyebabkan yang lain ada atau terjadi.

10.The use of lasers in surgery has become relatively commonplace in recent years.

a.absolutely

b.relevantly

c.almost

d.comparatively

pembahasan:

(D) Relatif atau komparatif (comparatively)berarti sampai batas tertentu atau derajat.


Thank for reading TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL2 DAN PEMBAHASANNYA in my blog.
reference
CAMBRIDGE PREPARATION FOR THE TOEFL TEST


Comments

Popular posts from this blog

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(STRUCTURE,WRITTEN EXPRESSION DAN READING)DAN JAWABANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(LISTENING)DAN PEMBAHASANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL (WRITTEN EXPRESSION 10)DAN PEMBAHASANNYA