TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL,WRITTEN EXPRESSION DAN PEMBAHASANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(LISTENING)DAN JAWABANNYA

  Woman:     Today,we continue talking about vegetable and fodder plants.We spoke of other types of these,including kale and collards,previously.Today we will review what is normally reffered to as cabbage in common conversation.     Cabbage is a common vegetable native to England and northwestern France but now grown in many parts of Europe,Asia,and the American continents.There are three kinds of cabbage,all with the same basic characteristic;The leaves grow very close together,forming a hard,round head.The three types of cabbage are white,savoy,and red.While the white and red cabbages have prominent veins in the coir leaves,savoy has wrinkled and blistered leaves.All forms of cabbage have succulent leaves covered with a waxy coating.They are low in calories,have little fat,ad are an excellent source of ascorbic acid,minerals,and bulk,which helps digestion.     Cabbage seeds are quite small.Farners normally sow the seeds in rows that are about 36 inc...

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(WRITTEN EXPRESSION)21 DAN PEMBAHASANNYA

pilih jawaban yang salah!

1.Ironworking  probably spread to a rest of Africa via the Meroitic civilization.

               a                                                        b                              c                                       d

pembahasan:

(B) Kata benda "rest" mengacu pada wilayah Afrika yang tersisa. Oleh karena itu, artikel "the" harus digunakan.

2.Physicists is a fascinating course of study to follow.

             a                 b                                         c                         d

pembahasan:

(A) "Physicists" adalah bentuk kata benda, tetapi digunakan untuk merujuk pada orang. "Physics" adalah bentuk kata benda yang benar untuk merujuk pada kursus.

3.In the novel,everyone they encounter try to thwart their efforts.

                    a                           b                         c                                      d

pembahasan:

(C) Kata kerja "try" tidak sesuai dengan "everyone." Bentuk tunggal "tries" harus digunakan.

4.The treasures of the ancient world they never cease to amaze us.

                                 a                                           b          c                             d

pembahasan:

(B) Kata ganti "they" dan kata benda "treasures" tidak dapat digunakan bersama-sama dalam posisi subjek. "They" tidak diperlukan.

5.Every recruits was given a uniform,supplies,and training.

                      a                     b                                c                        d

pembahasan:

(A) Kata kerja tunggal "was" dan kata "every" menunjukkan bahwa subjek "recruits" harus dalam bentuk tunggal "recruit."

6.The jury took a long times to reach an agreement among themselves.

                        a                         b                        c                             d

pembahasan:

(B) Artikel "a" menunjukkan bahwa kata "times" harus dalam bentuk tunggal "time".

7.Some of the most famous Middle Easten newspapers,The Pyramids,was 

          a                                    b

established in Egypt in 1875.

             c                              d

pembahasan:

(A) Bentuk tunggal dari kata kerja "was" dan nama satu surat kabar menunjukkan bahwa hanya satu surat kabar yang sedang dibahas. Oleh karena itu, kata "some" (berarti "lebih dari satu") harus diubah menjadi "one".

8.The illustrated and photographs of fish and corals of the Great Barrier Reef  

                     a                                                           b                             c

are extraordinary.

  d

pembahasan:

(A) Kata-kata "and photographs" di posisi subjek menunjukkan bahwa subjek lain diperlukan di sini. Oleh karena itu, bentuk kata benda "ilustrations" harus digunakan.

9.The number of battles were fought between the fleets of Nelson and 

       a                                                           b              c                       d     

Napoleon.

pembahasan:

(A) Artikel "a" harus digunakan dengan "number of" untuk menunjukkan beberapa pertempuran.

10.Included in this series are "The Enchanted Horse,"Among other famous 

                                a                     b                                                           c

children's stories.

          d

pembahasan:

(B) Subjek "The Enchanted Horse" adalah satu cerita. Oleh karena itu, bentuk kata kerja "is" harus digunakan.

11.The ships now lying at the bottom of Abukir Bay was rumored to be carrying 

                                        a                                                                 b                                        c

treasures taken from Malta.

                                   d

pembahasan:

(B) Subjek jamak "ships" menunjukkan bahwa bentuk kata kerja "were" harus digunakan.

12.A military installations that they have concealed underground will be used 

      a                                                                  b                                                                      c

only in an extreme emergency.

                                                 d

pembahasan:

(A) Kata benda jamak "installations" menunjukkan bahwa artikel "a" tidak benar. Artikel "the" harus digunakan.

13.All them who share a common interest in music are brought together by the 

                  a                                                         b                                       c                                d

Music Guild.

pembahasan:

(A) Kata ganti objek "them" tidak dapat digunakan dalam posisi subjek. Dalam kalimat ini, "those" adalah kata yang benar.

14.Trade  between Egypt and Africa began in 1460 B.C.when Queen Hatshepsut 

                                                                             a                                      b

sent hers ships to the country of Punt,today's Somalia.

               c                                                                    d

pembahasan:

(C) Kata posesif "her" harus digunakan dengan kata benda "ships." Kata posesif "hers" tidak dapat digunakan dengan kata benda.

15.Planning,rehearsing,reading aloud,and interpret parts from famous dramas 

                                                                      a                         b                          c

will be included in the City Readers Theater sessions.

                        d

pembahasan:

(B) Subyek lain dalam kalimat tersebut dalam bentuk gerund. Agar paralel, bentuk gerund "interreting" harus digunakan.



Thank for reading TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL2 DAN PEMBAHASANNYA in my blog.
reference:
CAMBRIDGE PREPARATION FOR THE TOEFL TEST
TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL 2 DAN PEMBAHASANNYA






Comments

Popular posts from this blog

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(STRUCTURE,WRITTEN EXPRESSION DAN READING)DAN JAWABANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(LISTENING)DAN PEMBAHASANNYA

TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL (WRITTEN EXPRESSION 10)DAN PEMBAHASANNYA